Hockey Gantoise bouwt met MAB en Polytan een hagelnieuw sportcomplex aan de Gentse Watersportbaan

16/02/2017

In samenwerking met Polytan legt MAB de nieuwe kunstgrasvelden aan voor het hagelnieuwe sportcomplex van Hockeyclub Gantoise. Het project omvat een hockeycomplex met twee en een half hockeyveld met tribune en enkele paddle velden. In totaal gaat het over een oppervlakte van 50.000 m2.

De club verzekert zich van topkwaliteit met hetzelfde blauwe kunstgras tapijt dat tijdens de Olympische Spelen in Rio 2016 werd gebruikt. Het bijzondere aan dit kunstgras is dat de naden niet meer worden gelijmd, maar genaaid, om elke mogelijke oneffenheid te voorkomen; het speelveld moet volledig vlak zijn om het verloop van het spel niet negatief te beïnvloeden.

Gantoise heeft gekozen voor 2 watervelden, voorzien van drainage en persleidingen, geleverd door De Schacht nv (lees ook het artikel op pagina 7 van De Schacht info)

Vóór gebruik moet op het hockeyveld een laag water aangebracht worden door middel van telescopische sprinklers of waterkanonnen. Een waterveld is duurder dan een zand-ingestrooid hockeyveld, maar is de innovatiefste, duurzaamste en veiligste keuze.

Wij wensen Gantoise veel succes!

Back