• HOME
  • SPORTINFRASTRUCTUUR
  • Aanleg voetbalvelden

Aanleg voetbalvelden

Kunstgras

De milieuomstandigheden nodig voor een optimaal natuur-grasveld zijn niet altijd aanwezig. Kunstgras velden bieden dan een aantal onmiskenbare voordelen; maximale bespeelbaarheid, minder onderhoud. Elk jaar boekt men nieuwe technische vooruitgang. Er bestaan matten die kunstgras en natuurlijk gras combineren. Er bestaan matten die 100% recycleerbaar zijn. Er bestaan matten die UV straling reflecteren, zodat de temperatuur van de kunststof niet oploopt. Men experimenteert met de structuur van de grasvezels om wrijvingswonden te minimaliseren. Bij granulaten worden steeds betere resultaten geboekt om te voorkomen dat het kan opspringen of zich kan ophopen. Ook natuurlijk infill-materiaal zoals kurk is nu beschikbaar.

Materiaalkeuze

Het is niet gemakkelijk de juiste materiaalkeuze te maken. De kwaliteit van het gras hangt af van de eisen die U eraan stelt qua speelkwaliteit, shock-absorptie, duurzaamheid, licht- en weerbestendigheid, temperatuur-beheersing, waterdoorlatendheid en uitzicht. Het is zaak de ideale combinatie te vinden van elastische onderlaag, kunstgras vezels en vulmateriaal.

Wij werken samen met partners, die hun waarde in talloze realisaties bewezen hebben. Ons partnership met 4LS combineert technische know-how met doorgedreven sectorkennis. Polytan is een “FIFA preferred producer” die tientallen internationale referenties kan voorleggen. Wij adviseren U graag voor de perfecte oplossing op maat van Uw club.

Duurzaamheid

De levensduur van Uw kunstgras mat wordt in hoge mate bepaald door de intensiviteit van het gebruik. Maar ze wordt ook verlengd door regelmatig onderhoud. Het is van belang dat de mat op regelmatige tijdstippen wordt gereinigd, belucht en geborsteld, best door gespecialiseerde machines. Dit om het uitzicht en de levensduur van Uw mat te garanderen, en de speelkwaliteit en de veiligheid van Uw spelers.

Herstellingen van intensiever gebruikte gebieden kunnen plaatselijk uitgevoerd worden.

Na tienduizenden uren gebruik, als Uw kunstgras dient te worden vervangen, worden de matten opgerold en afgevoerd naar gespecialiseerde recyclage-centra.